Your browser does not support JavaScript!


VINE IARNA! FI PREGATIT!

Foarte mulți șoferi uită să-și protejeze mașina de iarnă. În consecință, se confruntă cu probleme în modul de a trage o mașină și chiar de a intra înăuntru. În plus, drumurile sunt umplute cu sare, noroi, nisip sau zăpadă, ceea ce sporește în mod semnificativ pericolul pentru vehiculele noastre iubite.Bătălia de bază cu care șoferul de iarnă se luptă este problema de a trage o mașină. Unde sunt temeliile sale? De obicei, principalul vinovat este bateria (și proprietarul acesteia). Se compune din celule electrice chimice, care, sub influența temperaturii scăzute, își pierd capacitatea de a furniza energie electrică. Bateria este aproape de pierderea capacității. De exemplu, la 0 ° C, bateria își reduce capacitatea la 80% din valoarea pe care o are la 25 ° C. În cazuri critice, capacitatea unei baterii eficiente poate atinge ore zero amperi. Atunci nu vom putea oferi energie chiar și pentru iluminatul interior al cabinei. Când termometrele indică căderi sub -20 ° C, capacitatea bateriei este similară cu cea a bateriei laptopului vechi. Curentul maxim pe care îl putem descărca este semnificativ redus.


Practica cea mai comună și mai eficientă este de a lua bateria într-o încăpere caldă (sau o acoperire suplimentară de pătură). Se poate încărca la acea dată cu ajutorul unui redresor, dar acest lucru nu este necesar. În plus, nu uitați să apăsați ambreiajul în timpul tragerii pentru a asista demarorul. De asemenea, trebuie să știți că majoritatea dispozitivelor aflate la bordul mașinii noastre au nevoie de electricitate pentru funcționarea sa și o consumă în mod constant - de la faruri, ștergătoare, până la alarma de mașină. Unii rămân activi chiar și după eliminarea cheii și pot fi înlocuiți înainte de sezon. Amintiți-vă că problemele cu arderea unei mașini reprezintă un semnal pentru o diagnoză suplimentară de către un specialist.Mulți oameni au probleme cu înghețarea ușilor și a încuietorilor în ușă și în portbagaj. Prevenirea acestei stări de lucruri se poate face folosind orice agent hidrofob (deplasare în apă). Cu toate acestea, acestea trebuie utilizate preventiv. Dacă problemele de această natură sunt repetate - atunci merită să luați în considerare investiția în piese noi sau înlocuitori de înaltă calitate. La rândul său, putem chiar să lubrifiați încuietorile și să lubrifiați garniturile cu glicerină sau vaselină.


Binele real este și ștergătoarele de congelare. După toamna ploii abundente și a ștergătoarelor mari, specialiștii recomandă înlocuirea lamelor ștergătoarelor. Mai ales că vine iarnă, care temperaturi scăzute și zăpadă pot afecta durata lor de viață. În timpul iernii, pe șosea există nisip și sare, care apoi aterizează pe ferestrele mașinii noastre. Ele sunt dăunătoare atât ștergătoarelor, cât și parbrizului însuși. În această perioadă este important să curățați în mod regulat parbrizul și elementele de cauciuc ale ștergătoarelor noastre. La opriri în timpul unui îngheț mare - merită ridicată ștergătoarele. Asigurați-vă întotdeauna că lamelele ștergătoarelor de parbriz nu îngheață în parbriz înainte de a conduce, mai ales după o oprire lungă în timpul iernii. Încercarea de a rula cele înghesuite, blocate puternic pe ștergătoarele de parbriz, poate cauza, de exemplu, o suflare a suflantei în circuitul lor și chiar și consecințe mai grave.Cel mai important, cu toate acestea, este achiziționarea de lichid de spălare de iarnă și lichid de frână! Lichidul de spălare de iarnă este un echipament esențial pentru fiecare șofer în timpul iernii. El este cel care oferă confort în condiții dificile. Asigurați-vă că nu există lichid cu temperatură ridicată de îngheț în rezervorul de lichid de spălare! O problemă similară se aplică și fluidului de frână. După cum știe toată lumea - iarna, linia de frânare este extinsă. Acest lucru se traduce prin ștergerea plăcuțelor de frână și prin tensionarea întregului sistem de frânare! Indiferent dacă este vorba despre un disc sau un sistem cu tobe! Asigurați-vă că nivelul lichidului de frână rămâne la un nivel ridicat! Puteți comanda aceste articole imediat, în magazinul nostru!


Știai că ... ?

Noastre alte articole pe blog: