Your browser does not support JavaScript!


Top 5 autoutilitare din lume

Producătorii de autoutilitare concurează pe mai multe niveluri. Unii dintre ei vor să creeze cele mai rapide mașini din lume, în timp ce alții lucrează la cele mai ecologice metode de conducere. Prima autoutilitară din istorie a fost produsă sub marca americană Dodge. Producătorii de vehicule comerciale concurează în prezent unii cu alții pentru a dezvolta autoutilitare cu un spațiu de încărcare mare. Astăzi ne vom concentra pe compararea datelor de vânzări ale modelelor individuale de autoutilitare cu titlurile International Van Of The Year.


Care este cea mai bună autoutilitară vreodată? TOP 5

5. Volkswagen Transporter
Titlu International Van Of The Year: T4 – 1992, T5 – 2004, T6 – 2016
Vândute: 12 milioane de autoutilitare

Volkswagen Transporter T6


Modelul de vană-pilot Volkswagen cu un nume simplu "Transpoter" a vândut peste 12 milioane de exemplare în toată lumea. Aceasta este probabil cea mai cumpărată autoutilitară din istorie. Mulți oameni o asociază cu echipe de construcții sau mașini de companie, ceea ce subliniază versatilitatea și durabilitatea acesteia. Trei generații ulterioare de Transporter - T4, T5 și T6 au câștigat titlul de International Van of the Year.

4. Iveco Daily
TitluInternational Van Of The Year: 2000, 2015, 2018
Vândute: peste 3 milioane de exemplare

Daily van from Iveco | 2020


Iveco Daily este un camion de clasă superioară produs sub marca italiană din 1978. Se remarcă din concurență datorită gamei largi de capacitate de încărcare permisă a vehiculelor, ajungând până la 5 tone. Producătorul italian dezvoltă de la o vârstă fragedă propriile soluții tehnologice în domeniul unităților diesel. Nivelul vânzărilor și producției Iveco Daily a crescut semnificativ în ultimii ani, ceea ce este accentuat prin titlurile International Van of the Year 2015 și 2018. Piesele pentru Iveco Daily sunt foarte diverse, datorită modificărilor și schimbărilor frecvente.

3. Fiat Ducato (Citroen Jumper, Peugeot Boxer)
Titlu International Van Of The Year: 1994
Vândute: 2,6 milioane de vehicule

Fiat Ducato Motorhome


De ce l-am plasat pe Fiat Ducato într-o poziție mai înaltă decât Iveco Daily, în ciuda „numerelor” mai rele? Fiat Ducato este cea mai des alese bază pentru autovehicule, care domină complet acest segment de piață. Acest lucru s-a datorat prețurilor scăzute ale pieselor de schimb și soluțiilor simple de construcție dovedite. Vehiculele acestui brand sunt echipate doar cu motoare diesel, au un coeficient bun de rezistență la aer și servesc sute de mii de călători din întreaga lume. De remarcat, de asemenea, că Citroen Jumper și Peugeot Boxer se bazează pe aceleași soluții de design și vândute sub alte mărci. Astfel, piesele pentru Fiat Ducato se potrivesc foarte des și la furgonetele Peugeot și Citroen.

2. Ford E Series
Vândute: 8,2 milioane de vehicule

Ford E-Series Police New York


Seria Ford E este o succesiune naturală a unor astfel de vehicule iconice precum Ford Econoline / Club Wagon. A fost produs pentru piața americană și canadiană în perioada 1996-2014. În 2014, a fost retras de pe piață pentru a da drumul fratelui său european - Ford Transit. Cu toate acestea, a fost utilizat pe scară largă de unitățile de servicii publice, cum ar fi poliția, spitalele și televiziunea. Datorită universalității și a rezultatelor bune ale vânzărilor, s-a regăsit în multe filme și alte opere de cultură.

1. Ford Transit
Titlu International Van Of The Year: 2001, 2007
Vândute: peste 8 milioane de exemplare

Transit Supervan 2


Ford Transit este un element al culturii și cultului pop în rândul locuitorilor din multe țări, în special Marea Britanie și Turcia. În ultimii ani, denumirea „Ford Transit” a fost introdusă și pe piața americană, unde vehiculul este oferit cu unități de putere de mare capacitate. Peste tot în lume, în fiecare oraș veți găsi cel puțin un Ford Transit. Ford a lansat deja a 8-a generație a autoutilitarei sale iconice și a vehiculelor comerciale mai mici din aceeași familie (Custom, Connect, Courier). Popularitatea, multitudinea de versiuni, dezvoltarea continuă și importanța pentru cultura pop au făcut ca Ford Transit să fie pe primul loc în clasamentul nostru.

Am dori să subliniem că aceasta este opinia noastră subiectivă, susținută de datele privind vânzările și numărul de premii acordate anumitor vehicule.

Piese pentru cele mai bune autoutilitare


Vă invităm să vă familiarizați cu oferta magazinului nostru, unde veți găsi piese pentru Ford Transit, Fiat Ducato, Iveco Daily, Peugeot Boxer, Citroen Jumper, Renault Master, Nissan NV400, Opel Movano, Ford Transit Custom și Ford Transit Connect, care este cea mai bună autoutilitară din istorie (după părerea noastră). Doar cele mai bune piese pentru cele mai bune autoutilitare, autobuze și autovehicule.


Știai că ... ?

Noastre alte articole pe blog: