Your browser does not support JavaScript!


Cum să pregătiți furgoneta pentru iarnă?

Iarna poate fi o adevărată provocare, atât pentru oameni, cât și pentru dube. Temperaturile scăzute, drumurile încărcate cu sare și zăpada omniprezentă au un impact real asupra duratei de viață a vehiculelor noastre. Vechea zicală "mai bine să previi decât să vindeci" reflectă perfect faptul că ar trebui să ne pregătim camionetele pentru greutățile iernii. Câțiva pași simpli ne pot scuti de un stres inutil. Cum îmi pregătesc furgoneta pentru iarnă? Ce piese de schimb pentru furgonete ar trebui achiziționate în avans? Citește articolul: "Ce trebuie să fac pentru a mă asigura că nu sunt probleme de siguranță?

Aveți grijă de sistemul de frânare

Distanța de frânare a unui vehicul pe un carosabil înghețat și înzăpezit crește considerabil. Distanțele de frânare sunt influențate de factori precum
- starea anvelopelor,
- calitatea și curățenia frânelor,
- răspunsul adecvat și vizibilitatea,
- tipul de suprafață rutieră pe care circulați.

De aceea, ar trebui să verificăm starea sistemului de frânare înainte de apariția primului îngheț. Nu ezitați să înlocuiți componentele vechi, deoarece acestea au un impact real asupra siguranței dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic. Veți găsi plăcuțe de frână Ford Transit în magazinul nostru online. De asemenea, am pregătit pentru clienți seturi speciale de discuri și plăcuțe de frână originale, adaptate la anumite versiuni de furgonete.

Comandați lichid de spălare a parbrizului pentru iarnă

Cea mai simplă și mai ieftină modalitate de a vă pregăti furgoneta pentru iarnă este să cumpărați și să înlocuiți lichidul de spălare a parbrizului pentru iarnă. Acesta este conceput pentru a funcționa la temperaturi scăzute, astfel încât să nu înghețe. Lichidul de spălare a parbrizului pentru iarnă este util atât pentru îmbunătățirea vizibilității, cât și pentru a ajuta la dezghețarea unui parbriz înghețat. Merită să cumpărați o sticlă suplimentară și să o aveți la dumneavoastră în portbagaj pentru a evita să conduceți cu parbrizul murdar.
Ford Transit Zăpadă

Îmbunătățirea vizibilității - ștergătoare de parbriz și iluminare

Una dintre caracteristicile iernii este că se întunecă relativ mai devreme și se instalează întunericul. Odată cu dezghețul, apare și noroiul amestecat cu sare, care poate lăsa dungi pe parbrizul nostru. De aceea, este important să vă asigurați că ștergătoarele de parbriz sunt în stare bună. Lamele de ștergătoare uzate pentru un Ford Transit nu evacuează eficient apa și lasă dungi, ceea ce compromite vizibilitatea și confortul la volan. În plus, schimbarea lamelelor ștergătoarelor este o treabă ușoară, pe care chiar și un începător o poate face.
Cu toate acestea, cel mai important factor pentru vizibilitatea pe șosea este iluminatul. Luminile eficiente și bine reglate dintr-un vehicul sunt responsabilitatea fiecărui șofer. Prin urmare, dacă un bec s-a ars sau o lampă a fost deteriorată - vă recomandăm să înlocuiți imediat aceste componente. Un crăpat far pentru ford transit poate fi deteriorat și mai mult de temperaturile scăzute sau de sarea de pe șosea. Un astfel de defect nu trebuie subestimat, deoarece lipsa unui far funcțional ne poate afecta brusc, chiar și în timpul condusului. După ce farurile vehiculului au fost verificate, este indicat să vizitați un garaj pentru a le regla.

Probleme la pornirea unui autobuz

În timpul iernii, cea mai frecventă situație este atunci când un microbuz nu pornește. Mai mulți factori pot cauza acest lucru, cei mai comuni fiind o baterie slabă, un filtru de combustibil ford transit, conducte de combustibil înghețate, bujii arse și un alternator defect. Merită să verificați nivelul de încărcare a bateriei și tensiunea la cleme în timp ce motorul este în funcțiune. Acest lucru va evita orice surpriză nefericită.

Lichid de răcire care se potrivește cu sezonul

Lichidul de răcire din furgoneta noastră trebuie să fie adaptat la temperatura exterioară. Lichidul de răcire ford transit greșit poate duce chiar la deteriorări mecanice în blocul motor. Din acest motiv, recomandăm utilizarea lichidelor de exploatare originale Ford care sunt adaptate la diferite condiții meteorologice. De asemenea, pe piață sunt disponibile teste pentru a verifica punctul de îngheț al lichidului de răcire. Un sistem de răcire defectuos poate duce la scurgeri și la deteriorarea gravă a dubei dumneavoastră din cauza supraîncălzirii motorului.
Ford Transit Zima

Nu uitați să treceți la anvelope de iarnă

Este recomandabil să treceți de la anvelopele de vară la cele de iarnă atunci când temperatura medie zilnică scade sub 7°C. Nu așteptați zăpada sau ultimul moment pentru a vă schimba anvelopele, deoarece atunci garajele sunt supraaglomerate. Schimbarea anvelopelor este, de asemenea, o ocazie ideală pentru a face alinierea roților și pentru a verifica starea știfturilor și a piulițelor roților. Piulița de roată Ford Transit este atât de ieftină încât merită să cumpărați câteva în plus. Datorită piulițelor de roată, roțile vehiculului nostru sunt fixate corect pe butuc.

Pregătirea camionetei dumneavoastră pentru iarnă - un rezumat

În acest articol am inclus cele mai importante sfaturi despre cum să vă pregătiți furgoneta pentru iarnă. Vă recomandăm să preveniți daunele care ar putea să vă imobilizeze vehiculul timp de săptămâni. Ca un sfat practic, merită să vă înarmați cu lubrifiant, dezgheț pentru încuietori și un preparat special pentru garnituri. O încuietoare înghețată la o dubă care nu are funcție de închidere centralizată poate fi o adevărată problemă. Garniturile sunt, de asemenea, expuse la frig și ar trebui lubrifiate cu un preparat adecvat. Nu lăsați iarna să vă ia prin surprindere și nu uitați că puteți găsi piesele de care aveți nevoie pentru Ford Transit și alte dube în magazinul nostru online.

Știai că ... ?

Noastre alte articole pe blog: