Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit chinezesc - va fi disponibil în Europa?

Ford Transit se află pe drumurile din Europa din 1965. De-a lungul anilor, am fost martorii unor generații succesive ale emblematicei dube de livrări. Dar știați că Ford Transit este disponibil și pe piața chineză? Interesant este faptul că diferă semnificativ în ceea ce privește designul său de versiunile pe care le cunoaștem în Europa. În acest articol, vă vom arăta cum arată Ford Transit-ul chinezesc și cum diferă generațiile anterioare în Asia și Europa. De asemenea, merită menționat faptul că Ford Transit este disponibil și în SUA cu motoare pe benzină care nu îndeplinesc cerințele europene de mediu.
Ford Transit China

Ford Transit 2024 - China vs Europa

JMC este responsabilă pentru proiectarea, vânzarea și distribuția Ford Transit în China. Este o societate mixtă deținută de Grupul Ford. Diferențele dintre Ford Transit din China și versiunea europeană a furgonetei sunt evidente la prima vedere. Acest lucru este valabil mai ales dacă ne îndreptăm atenția spre partea din față a vehiculului. Design diferit al luminilor, design diferit al grilei radiatorului. Bara de protecție frontală și capota cu o singură priză lungă de aer au, de asemenea, un aspect diferit. Se are impresia că Ford Transit european are un design frontal mai aerodinamic și mai aerodinamic, ceea ce se traduce cu siguranță într-un coeficient de rezistență la înaintare. Pe de altă parte, designul modelului JMC Ford Transit 2024 este mai futurist, ceea ce corespunde tendințelor actuale de pe piața asiatică. În același timp, ambele versiuni corespund unei game de modele dedicate unor piețe specifice, adică altor mașini produse de JMC și Ford. Ar fi interesant de văzut cum ar arăta grila Ford Transit Trail în ediția chineză...
Ford Transit China

JMC Ford Transit T8

Modelul chinezesc Ford Transit este disponibil în două versiuni frontale distincte. Versiunea pentru pasageri (microbuz) are o grilă cromată traforată care amintește de alte vehicule pentru pasageri produse de JMC. Versiunea cargo (furgonetă), pe de altă parte, amintește de JMC Ford Ranger și este puțin mai masivă. În cazul versiunii cargo, putem conta pe o capacitate de încărcare de 15,4 metri pătrați, în timp ce versiunea pentru pasageri are deja 13 metri pătrați. Modelul chinezesc Ford Transit este disponibil în trei versiuni de caroserie: scurtă (3000 mm), medie (3300 mm) și lungă (3750 mm). Pentru comparație, merită să aruncați o privire pe pagina cu dimensiunile Ford Transit 2024.

Ford Transit chinezesc 2024 - motoare

JMC Ford Transit 2024 este disponibil cu două motoare diesel: 2.3T și 2.0T. Primul este împrumutat de la Ford Puma și generează 175 de cai mecani (128 kW) cu un cuplu maxim de 430 Nm. Versiunea de doi litri se descurcă ceva mai prost, generând 154 de cai putere (390 Nm). Clienții pot alege între trei cutii de viteze: ZF 8AT, Magna 7MT și 6MT. În Europa, însă, domină motorul 2.0 EcoBlue pentru Ford Transit.
JMC Teshun

JMC Teshun - Transit MK3 electric

O evanescență mondială și o curiozitate auto. JMC a lansat în 2023 modelul Teshun, care are caroseria unui Ford Transit din 1986. Cu toate acestea, furgoneta prezintă modificări semnificative. Designul centurii frontale a vehiculului a fost complet reproiectat și a fost introdusă o propulsie electrică. Care este povestea din spatele acestei evoluții? Ford a produs un Ford Transit bazat pe modelele MK3-MK5 pe piața chineză până în 2017. Ulterior, drepturile asupra acestui model au fost vândute către JMC, care a folosit vechiul design al vehiculului pentru a crea o mașină electrică. După cum a anunțat producătorul, JMC Teshun are o autonomie de 300 km și un motor electric de 163 de cai putere care generează 320 Nm.

Generațiile anterioare ale modelului Ford Transit în China

Ford Transit-ul chinezesc a fost întotdeauna diferit de cel produs în Europa. Mai jos sunt câteva fotografii de exemplu care arată cel mai bine diferențele de design. Nu uitați, de asemenea, că puteți cumpăra piese Ford Transit din magazinul nostru online. La finalul acestui articol, dorim să răspundem și la întrebarea din titlu. Va fi disponibil Ford Transit chinezesc în Europa? Nu. Acesta este destinat strict pieței asiatice, unde sunt prezente mașinile JMC.
Transit ChinaFord Transit China

Știai că ... ?

Noastre alte articole pe blog: