Your browser does not support JavaScript!


Autobuzul Ford Transit Ghia - Vechiul model uitat

Ford Transit Ghia reprezintă o parte mai puțin cunoscută a moștenirii automobilistice Ford. În lumea vehiculelor comerciale, unde funcționalitatea predomină de obicei luxul, Ford Transit Ghia a rupt convențiile oferind o combinație de practicitate cu un confort excepțional. Această versiune uitată, în ciuda istoriei sale scurte, merită atenție. Mai ales că piesele originale Ford pentru versiunea Ghia sunt adevărate rarități, adevărate corbi albi printre piesele auto.

Ford Ghia - Ce înseamnă asta?

Ghia este un nume care se referă la o versiune specială, de lux, de echipare pentru unele modele Ford. Începuturile acestei colaborări datează din anii '50 și '60, când Ford a colaborat cu o companie italiană de design de caroserii pentru a crea versiuni speciale, bogat echipate ale modelelor sale. În Ford Transit Ghia, Ghia semnifică utilizarea unor caracteristici precum scaunele de piele, aer condiționat și geamurile electrice, ceea ce l-a făcut unul dintre cele mai luxoase vehicule comerciale disponibile pe piață. Totul datorită unor piese unice pentru Transit.
Ford Transit FT100 Ghia

Exemple de modele Ghia

Printre modelele Ford care poartă denumirea Ghia, găsim autoturisme precum Ford Fiesta GHIA 5D din 1991, echipată cu un motor de 1.4L și transmisie automată, și Ford Granada 2.9i Ghia din 1987. Ambele modele reprezintă filozofia Ghia, oferind finisaje de înaltă calitate, materiale de lux și soluții tehnologice avansate pentru confort maxim. Linia Ghia în modelele Ford este sinonimă cu luxul și exclusivitatea, după cum se poate observa analizând echipamentele modelelor specifice din această serie. Între timp, compania Trateo oferă arcuri premium pentru Ford Transit 1978-1985. Dar să revenim la vehiculele Ghia...

Ford Fiesta Ghia

Ford Fiesta GHIA 5D din 1991 nu se remarcă doar prin motorul său avansat de 1.4L și transmisia automată, ci oferă și o serie de adăugiri care îmbunătățesc confortul și estetica conducerii. Interiorul acestui model este finisat cu scaune de piele de înaltă calitate, iar confortul pasagerilor este crescut prin controlul electric al ferestrelor și un sistem avansat de climatizare. Extern, Fiesta GHIA se distinge prin detalii cromate elegante și jante speciale ușoare, care îi subliniază caracterul unic.

Ford Granada Ghia

Pe de altă parte, Ford Granada 2.9i Ghia din 1987 prezintă o abordare și mai dezvoltată a luxului. Acest model era echipat cu un motor puternic de 2.9 litri, ceea ce, împreună cu un interior bogat echipat, l-a făcut unul dintre autoturismele de vârf ale Ford în acea perioadă. Granada Ghia oferea nu doar tapițerie din piele și reglaje electrice ale scaunelor, dar și sisteme audio avansate și un trape de soare electric opțional, crescând și mai mult plăcerea de a conduce. Siguranța era de asemenea la un nivel înalt datorită sistemului avansat ABS, care era raritate în mașinile din acea perioadă.
Brosura Ford Transit Ghia

Ford Transit MK2 Ghia Bus – Un vehicul comercial de lux

Ford Transit MK2 Ghia Bus este o adevărată raritate printre vehiculele comerciale. Producția sa între anii 1983-1986 a oferit nu doar un interior spațios pentru nouă pasageri, dar și o serie de adăugiri care au crescut confortul la condus: de la culori speciale ale caroseriei, faruri halogen în grilă, până la iluminat în zona picioarelor compartimentului pasagerilor. În plus, erau disponibile opțiuni de motor de 2.0 litri benzină și 2.4 litri diesel, ceea ce îl făcea o alegere deosebit de flexibilă pentru utilizatorii exigenti. Vorbind despre motoarele nemuritoare Ford din anii '80! Piese pentru Ford Transit MK2 puteți găsi în magazinul nostru online.

Rezumat: Scurtă istorie a Ford Transit Ghia

Ford Transit Ghia, ca reprezentant al liniei exclusive de echipare Ghia, constituie un capitol important în istoria Ford, arătând cum elementele de lux pot găsi locul lor chiar și în vehiculele comerciale. Deși în prezent Ford nu mai oferă versiunea Ghia în modelele sale noi, moștenirea acestei linii continuă să trăiască datorită companiilor precum MS-RT, Carlex Design, sau Xclusive. Aceste companii continuă tradiția de a modifica vehiculele comerciale Ford, adăugându-le lux și exclusivitate.

Întrebări frecvente: Transit Ghia

Este Ford Transit Ghia disponibil pe piața secundară?

Ford Transit Ghia este raritate pe piața secundară datorită exclusivității sale și perioadei scurte de producție.

Care sunt principalele diferențe între Ford Transit standard și versiunea Ghia?

Versiunea Ghia se diferențiază de Transitul standard prin adăugiri precum finisaje interioare de lux și echipamente superioare.

Merită să investești în achiziționarea unui Ford Transit Ghia?

Investiția într-un Ford Transit Ghia poate fi valoroasă pentru colecționari și iubitori de vehicule comerciale unice.

Știai că ... ?

Noastre alte articole pe blog: