Your browser does not support JavaScript!


Transit SuperVan 4.2 - un monstru electric

Ford Transit este, fără îndoială, unul dintre cele mai recunoscute modele din istoria automobilismului. De la debutul său în 1965, Transit a devenit un simbol al fiabilității și versatilității în lumea vehiculelor comerciale. Dar nu doar pragmatismul face acest model unic. Ford, utilizând experiența sa în sporturile cu motor, a creat o versiune extraordinară a acestui vehicul - Ford Transit SuperVan. Istoria acestui model demonstrativ a început în 1972, pe care o puteți citi aici: Ford Transit SuperVan. Cu toate acestea, timpul nu stă pe loc. De-a lungul anilor, Ford Transit a suferit o evoluție semnificativă, iar modelele SuperVan au avut parte de o soartă similară. Cea mai recentă ediție - Transit SuperVan 4.2 combină inovații tehnologice cu o putere imensă.

Schița istorică a Ford Transit SuperVan

Prima generație Ford Transit SuperVan a fost prezentată pe circuitul Brands Hatch în 1972. Inima acestei mașini unice a fost un motor V8 de cinci litri de la Ford GT40, care nu numai că oferea o viteză maximă record de aproximativ 240 km/h, dar și performanțe care permiteau accelerarea de la zero la 100 km/h în doar 7 secunde. SuperVan a câștigat rapid faimă datorită capacităților sale uimitoare și aspectului său sportiv, care dezvăluia aripile lărgite Ford Transit și anvelopele largi.

În deceniile următoare, Ford a continuat să dezvolte conceptul SuperVan, introducând noi tehnologii și îmbunătățiri. O inovație majoră a avut loc în 2022, când a fost prezentat modelul Ford Pro Electric SuperVan 4 la Festivalul de Viteză de la Goodwood. Acest vehicul, echipat cu patru motoare electrice și o baterie de 50 kWh, oferea performanțe fără precedent - accelerarea de la 0 la 100 km/h în mai puțin de două secunde, posibilă datorită puterii enorme de aproximativ 2000 CP.

Premiera și specificațiile Transit SuperVan 4.2

Ford Transit SuperVan 4.2, cea mai recentă iterație a acestui monstru electric, a debutat în 2023, în cadrul celei de-a 101-a ediții a cursei Pikes Peak. Această versiune a fost și mai avansată - numărul motoarelor a fost redus la trei, ceea ce, în combinație cu noile baterii litiu-polimer de la STARD, a crescut puterea la 1400 CP. SuperVan 4.2 s-a distins de asemenea prin caroseria modificată, dezvoltată pe baza noului E-Transit Custom. Reducerea greutății cu 400 kg și îmbunătățirile aerodinamice, cum ar fi un spoiler uriaș în spate și un splitter nou în față, au crescut forța aerodinamică la două tone la o viteză de 240 km/h. Nu uitați, piesele pentru Ford Transit se găsesc în magazinul nostru online.

Aventurile SuperVan-ului în motorsport

Debutul SuperVan 4.2 la Pikes Peak International Hill Climb în 2023 nu a fost doar o demonstrație a inovației Ford, ci și a dominației sale în clasa Pikes Peak Open, unde vehiculul, condus de Romain Dumas, a câștigat primul loc. La mai puțin de două săptămâni după aceea, SuperVan 4.2 a participat la cursa Thrifty Bathurst 500 pe Mount Panorama, stabilind recorduri de tură pentru vehiculele cu roți închise, vehiculele electrice și vehiculele comerciale. Realizările sale la aceste evenimente nu doar că subliniază progresul tehnologic al Ford, dar și direcția viitoare în dezvoltarea vehiculelor electrice și potențialul ascuns.


SuperVan 4.2 și viitorul automobilismului

Ford Transit SuperVan 4.2 nu doar că continuă moștenirea predecesorilor săi, dar și deschide noi căi în domeniul electrificării vehiculelor sport și comerciale. Participarea sa la curse și recordurile stabilite demonstrează capacitățile motoarelor electrice și indică direcția în care ar putea merge viitoarele proiecte auto - mai multă putere, mai mare eficiență și un impact ambiental mai redus. Este acesta viitorul automobilismului? Vor domina furgonetele electrice piața vehiculelor comerciale? Asigurați-vă că verificați piesele pentru vehicule comerciale în magazinul nostru online.

Rezumat: Fordul contemporan

Transit SuperVan 4.2 este expresia determinării Ford de a utiliza tehnologia electrică în mod pionierat în vehiculele de înaltă performanță. Realizările revoluționare ale acestui model la evenimente de prestigiu precum Pikes Peak sau Bathurst nu doar că ridică valoarea mărcii, dar și inspiră întreaga industrie auto spre mai multe inovații. Totul face ca Ford Transit SuperVan 4.2 să fie demn de numele de monstru electric care schimbă fața automobilismului. La fel ca piesele Trateo disponibile în oferta noastră!

- Putere și inovație: Transit SuperVan 4.2 dispune de 1400 CP, datorită celor trei motoare electrice, făcându-l unul dintre cele mai puternice vehicule electrice din clasa sa.
- Aerodinamică și design: Caroseria modificată, aripa enormă și splitterul frontal măresc forța aerodinamică la două tone la o viteză de 240 km/h, asigurând aderență maximă în curbe.
- Recorduri și evenimente: SuperVan 4.2 nu doar că a dominat cursa de la Pikes Peak, dar a și stabilit recorduri pe circuitul Mount Panorama, demonstrând superioritatea sa în categoria vehiculelor electrice și comerciale.
- Viitorul automobilismului: Performanțele de succes ale SuperVan 4.2 subliniază importanța crescândă a tehnologiei electrice în motorsport, prevestind o nouă eră în automobilism, concentrată pe inovație, eficiență și dezvoltare durabilă.

Știai că ... ?

Noastre alte articole pe blog: