Your browser does not support JavaScript!


Peugeot Boxer - geamănul PSA

Cooperarea Fiat și PSA sunt responsabile de proiectarea și producția Peugeot Boxer. Este cea mai mare autoutilitară a producătorului francez din segmentul vehiculelor de livrare medie și mare. Peugeot Boxer este succesorul natural al J5, care a corespuns tehnic primei generații a Fiat Ducato. Parteneriatul a două preocupări, așteptările clienților și popularitatea crescândă a vehiculelor de livrare au dus la forma unei autoutilitare stabile, care este Peugeot Boxer. Datorită surselor de distribuție limitate, Boxer a fost disponibil mai ales în Franța. Ulterior, duba a apărut în toate țările europene. Să ne întoarcem la momentul în care a început totul.

Debutul lui Peugeot Boxer

Lucrările la o autoutilitară complet nouă, care urma să rupă cu soluții și stil învechite, au început în 1987. Ital Design, condus de Giorgetto Giugario, a fost implicat în lucrul la caroseria noii autoutilitare. Liniile directoare pe care compania le-a primit pentru dezvoltarea corpului noului model au fost foarte simple: spațiu mare de marfă, accesibilitate pentru diverse versiuni ale caroseriei și reducerea rezistenței la aer. După câțiva ani de îmbunătățire, versiunea finală a vehiculului a fost aprobată. Peugeot Boxer I a fost prezentat pentru prima dată în 1994 la târgul de la Geneva. În cele din urmă, a fost obținut coeficientul de rezistență la aer Cx = 0,35. Acest design, pe care s-au bazat, de asemenea, autoutilitarele Fiat și Citroen, care a fost aleasă Van of the Year în 1995.

Compania a folosit câteva soluții de proiectare care au funcționat bine în modelul J5. Peugeot Boxer I era un vehicul cu tracțiune față cu un motor transversal. S-a decis utilizarea unui corp autoportant, ceea ce a contribuit la scăderea greutății vehiculului și la creșterea rezistenței la coliziune. Interesant este că s-a decis utilizarea diferitelor modele de suspensie față și spate. În partea din față se află o suspensie McPherson (cu sau fără stabilizator), iar în spate există o punte spate rigidă montată pe arcuri parabolice. Autoutilitarele au fost echipate în principal cu motoare diesel, generând putere în intervalul 68 - 127 CP. Cea mai puternică versiune a motorului provenea de la Iveco și avea denumirea 2.8HDI. Peugeot Boxer I a fost produs ca autoutilitară închisă, autoutilitară, autoutilitară, vagon 6/9 pasageri, microbuz cu 9 pasageri, cutie, cutie cu 6 pasageri. Au fost, de asemenea, comenzi pentru clienți ai flotei individuale, cum ar fi un birou poștal în Franța sau o rețea de spitale.

În februarie 2002, s-a decis reîmprospătarea tuturor modelelor gemene ale autoutilitarelor grupului PSA. Facelifting-ul a implicat în principal aspectul din fața vehiculului. Cea mai izbitoare modificare a fost schimbarea luminilor în cele mai mari. În plus, s-a schimbat și bara de față, care a luat forme mai caracteristice. De asemenea, producătorul a decis să facă logo-ul mai vizibil. În interiorul vehiculului au fost introduse modificări minore, deși au avut în vedere mai multe buzunare și blocaje pentru utilizare șoferului. Unități noi de benzină, GPL și CNG au apărut în gama motoarelor. Puterea lor maximă a fost de 110 CP. Facelift-ul nu a afectat coeficientul de rezistență la aer, care a fost în continuare Cx = 0,35. Lucrările la forma mai simplificată trebuiau mutate la următoarea generație de vehicule. Aceasta a apărut câțiva ani mai târziu, deja în 2006.

Prima generație de Peugeot Boxer nu a avut un succes la vânzări ca gemenul Fiat Ducato. Boxer Am fost foarte popular în Franța. În alte părți ale Europei a rămas în umbra Ducato, Ford Transit sau chiar Volkswagen LT. Acest lucru s-a datorat în principal unei rețele mai puțin extinse de saloane de dealeri în comparație cu mărcile concurente.

Citiți Următorul Peugot Boxer II ->
 
Introduceți cuvântul cheie
Căutare avansată
Transit Center in Europe